fbpx

CAMPANIA NAȚIONALĂ
DE INCLUZIUNE ȘI EDUCAȚIE DIGITALĂ​

13 – 31 Mai 2024

Campania ÎMPREUNĂ ÎN ROMÂNIA DIGITALĂ 2024 este coordonată de Fundația EOS pentru Educație Digitală  în parteneriat cu Certipro Education, alături de o comunitate activă de centre digitale, biblioteci publice, școli și alte organizații și instituții dedicate alfabetizării și educației digitale în România.

Campania se desfășoară în cadrul ALL DIGITAL Weeks – o inițiativă europeană de promovare a competențelor digitale organizată de către ALL DIGITAL.

160,000
de români au participat în campanie
15000
de comunități au fost implicate

Campania ÎMPREUNĂ ÎN ROMÂNIA DIGITALĂ 2024 propune partenerilor să organizeze în mod creativ activități de incluziune și educație digitală pentru membrii comunității în sensul conștientizării lor asupra resurselor și modalităților mai eficiente de utilizare a tehnologiei în diferite situații personale sau profesionale. Partenerii campaniei din 2024 pot alege să organizeze orice alte activități pentru a marca importanța educației și incluziunii digitale în România!

Iată câteva exemple de activități și tematici pe care vă propunem să le abordați cu membrii comunității dumneavoastră:

  • Competențe digitale pentru angajare, antreprenoriat și inovație (reconversie și dezvoltare de competențe generale, de la nivelul de bază la cel avansat);
  • Testări și certificări aliniate la cadrele de competențe europene DigComp și DigCompEdu (MyDigiSkills, Europass, IC3 și MCE);
  • Alfabetizarea în media digitală și dezinformarea;
  • Securitatea cibernetică și internetul mai sigur;
  • Competențe digitale pentru Mediu și Sustenabilitate;
  • Competențe digitale pentru sectoare specifice (educație, industrii culturale și creative, transport, sănătate etc.);
  • Integrarea IA (Inteligenței Artificiale) în educație și formare.

Partenerii interesați să susțină promovarea importanței competențelor digitale în comunitățile pe care le deservesc, sunt invitați să își exprime disponibilitatea, prin completarea formularului de înregistrare.